Wat gaat er door je heen als het geen hormonen zijn?

Over mij


Welkom op mijn weblog!

WIE BEN IK?

Ik ben Anne, 50 jaar, en sinds kort baarmoeder- en eierstokloos. In 1997 verloor ik mijn tweede partner, in 2004 mijn vader, in 2011 mijn moeder. Volgens de letter van de wet ook kinderloos, evenals broer- of zusterloos, maar in de praktijk ligt dat iets anders… Ongelukkig in het spel, maar gelukkig in de liefde: inmiddels al bijna twaalf jaar getrouwd met mijn derde levenspartner.

WAAR KOM IK VANDAAN?

Geboren in Zwolle, maar getogen in Eindhoven waar alle familie van mijn ouders woonde en waar mijn ouders in mijn jeugdjaren vaker vertoefden dan in dat kille noorden… Na de middelbare school een jaar via AFS in het toen nog zo verre Amerika gewoond bij twee verschillende gezinnen en daar komen mijn brothers, sisters en natuurlijk mom & dad vandaan. Vervolgens via Hattemerbroek, Lochem en Deventer nu in Nijmegen geland, nadat ik mijn huidige liefde via internet-daten leerde kennen en bij hem introk. Een aantal jaren geprobeerd een niet al te boze stiefmoeder te zijn, ook geprobeerd gewoon moeder te worden, maar dat is niet gelukt.

WAT IS MIJN VAK?

Na het jaar Amerika geen idee wat ik vervolgens met mijn leven moest doen. Beroepskeuzetests gedaan en daar kwamen twee vakken bovendrijven: schrijven en een medisch beroep. Als kind wilde ik  hersenchirurg worden, maar de tests wezen uit dat ik niet zo’n collegebankentiep ben. Na ook nog eens drie keer uitloten op diverse medische faculteiten gekozen voor de praktijk van het schrijven en 20 jaar bij diverse regionale dagbladen met heel veel plezier journalist en eindredacteur geweest.

Toen mijn stief-bemoeienissen niet meer fulltime nodig waren heb ik me omgeschoold en ben ik het ziekenhuis in gedoken: niet als hersenchirurg, maar als medisch secretaresse. De eerste jaren op een stafsecretariaat, op dit moment op een verpleegafdeling.

WAT ZIJN MIJN PASSIES?

Een is in ieder geval schrijven, vandaar dit weblog. Ik uit me graag creatief; heb in verschillende periodes van mijn leven verschillende vormen uitgeprobeerd: zijdeschilderen, boetseren, potten bakken, kralen rijgen, aquarelleren, breien, eigen kleding naaien, olieverfschilderen, poppen maken. Ik ben erg geïnteresseerd in alternatieve manieren om je leven en je gezondheid net dat beetje extra te geven: enneagram, reiki, yoga, edelstenen, klankschalen, geuren en kleuren… En Entlebucher Sennenhond Odin hoort ook wel in dit rijtje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: